Illustrator,  Muis kaarten

Wat is postcrossing?

Wat is postcrossing? Als jij je dat afvraagt, lees dan vooral verder. Kort gezegd is het het versturen en ontvangen van wenskaarten naar (vreemde) mensen over de hele wereld. 

In deze blog wat is postcrossing ga ik je uitleggen wat het is en vooral waarom het zo leuk is. Ik geef je antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is postcrossing?
  • Waarom zou je hieraan mee willen doen?
  • Hoe werkt het?
  • Wat zou je bijvoorbeeld kunnen sturen?

Uit Deventer?

wenskaart Deventer bolwerk molen

Wat is postcrossing?

In het kort is postcrossing het uitwisselen van wenskaarten met mensen over de hele wereld. Een soort van Facebook alleen dan met mensen die je (nog) niet kent. En met leuke wenskaarten in plaatst van posts, tastbaar en echt. Het bestaat al sinds 2005 en is opgericht door een meneer Paulo Magalhães. Inmiddels doen er zo’n 805,729 mensen mee aan dit project, waarin je dus kaarten naar bijvoorbeeld Australië stuurt en er dan weer eentje terug krijgt uit? Wie zal het zeggen, misschien wel gewoon uit Nederland, maar Amerika kan ook. Of Italië, Duitsland….ga zo maar door. Grappig toch?

Het hele jaar door kaarten versturen over de hele wereld en niet alleen met kerst.

Kaarten neutraal

wat is postcrossing

Waarom zou je hieraan mee willen doen?

Ik wandel regelmatig naar de brievenbus om bestelling op te sturen, dat alleen maakt me al blij. Ten eerste weet ik dat iemand de leuke kaartjes krijgt, ik doe er altijd een handgeschreven kaartje bij. Gewoon omdat het leuk is om te krijgen en bovendien kom je de deur nog eens uit. Een wandeling langs een brievenbus is een goede reden om eens een stukje verder te lopen en te genieten van de buitenlucht.

Wat natuurlijk helemaal leuk is, is dat je regelmatig een kaartje terug ontvangt. Van over de hele wereld, dus je krijgt een andere postzegel te zien, maar waarschijnlijk ook hele andere soorten kaarten. Met een gezellig klets verhaaltje van iemand die je helemaal niet kent, samen zijn we een. Een betere samenleving begint bij wat je geeft enzo. Daarom wilde ik je dit niet onthouden, en hoop ik je te inspireren hier aan mee te gaan doen.

Kaarten Herfst

herfst kaartenset

Hoe werkt het postcrossing?

Je meldt je eerst gratis aan bij deze site, je vraag op de website een adres aan zodat je een postcard ID krijgt. Je ontvangt een willekeurig adres van iemand aan wie je gekoppeld wordt.

Je kan nu een kaartje uitkiezen aan de hand van gegevens van het profiel van die persoon en versturen maar. Noteer op het kaartje ook je ID nummer zodat je kaart op de site geregistreerd kan worden. Meer informatie over hoe het werkt vind je op de post.nl-site.

Kaarten winter

winter kaartenset

Kerstkaarten

kerstkaart christmas time

Wat zou je bijvoorbeeld kunnen versturen (postcrossing)?

Je gaat natuurlijk kijken naar het profiel dat bij het adres hoort die je hebt gekregen. Maar om je toch een beetje te inspireren heb ik wat ideeën voor je. Je kan heel leuk zelf kaarten gaan letteren met handlettering, zo kan je echt een persoonlijke boodschap versturen of juist een puur Hollandse tekst. Zo leert de persoon ook echt iets uit een ander land.

Leren handletteren is niet zo moeilijk ik heb dit E-book voor je geschreven

Of wil jij juist zelf een leuke simpele tekening maken van een molen, klompen of iets anders typisch Hollands? Met dit E-book leer je op een simpele manier illustraties tekenen en krijg je er ook nog een basis handlettering bij.

Toch liever bestaande kaarten versturen kan natuurlijk ook heel goed. Maar dan wel unieke toch, ik heb verschillende neutrale kaarten voor je. Maar ook passend bij de verschillende seizoenen.

Kaarten voorjaar

voorjaar kaartenset

 

De achterkant is nog helemaal blanco dus genoeg ruimte om wat leuks te vertellen. Over wat we zoals beleven in Nederland, wat voor een weer het is. Een leuk gedicht, mopje of mooi inspirerende tekst. Waar ga je iemand mee verassen?

Kaarten zomer

postcrossing

Wil jij mijn nieuwste blogs in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn Ditjes&Datjes, een gezellig kletspraatje over waar ik zoals mee bezig ben op dat moment, mijn nieuwste blogs, aanbiedingen en leuke teken en schilder tips.

Volgen wij elkaar al op Facebook of Instagram?

 

Share This:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0