• Coaching,  Teken- en schilder technieken

  Tips voor het tekenen van betere tekeningen

  Ken je dat? Je gaat beginnen aan een nieuwe tekening en je hebt hoge verwachtingen van jezelf. In je hoofd heb je het plaatje helemaal mooi en perfect. Alleen wanneer je dan begint met tekenen lijkt het helemaal niet op dat wat je in je hoofd had? Ik ken dat wel, en het gebeurt me nu ook nog wel eens. Maar voor alles is een oplossing. In deze blog geef ik je tips voor het tekenen van een betere tekening. Ik doe dat aan de hand van de volgende vragen. Welk materiaal kies je? Tekenen in perspectief? Hoe maak je mooie kleurovergangen? Hoe maak je je tekening realisitischer? Wanneer je…

 • Illustrator

  Illustraties voor verschillende doeleinden

  Wanneer mij gevraagd wordt wat ik doe voor een werk, antwoord ik natuurlijk met illustrator. De vervolgvraag is dan bijna altijd, ‘oh wat leuk!….Maar wat illustreer je dan?’ In deze blog ga ik het hebben wat mijn illustraties voor verschillende doeleinden hebben. Ik maak de volgende illustraties: Kinderboek illustraties; Product illustraties; Huizen Persoonlijke illustraties; Redactioneel illustreren. Ik zal elk van deze illustraties voor verschillende doeleinden nog even kort uitleggen wat je ermee kan. Want op zich is de ‘vraag wat illustreer je dan?’ ook niet zo heel raar om te stellen. Er zijn zoveel verschillende doeleinden en dan zitten er binnen de verschillende illustraties ook nog weer andere mogelijkheden. Snap…

 • Coaching,  Illustrator,  kinderboek uitgeven

  Alles wat je moet weten om zelf een kinderboek te maken

  Zelf een kinderboek maken klinkt als een mooi plan, dat is het ook! Maar er komt wel heel veel bij kijken totdat je je kinderboek in handen hebt. In deze blog neem ik je mee van begin tot eind van het proces hoe je een kinderboek kan maken. Alles wat je moet weten om zelf een kinderboek te maken komt aan bod. Alles wat je moet weten om zelf een kinderboek te maken vertel ik je aan de hand van de volgende vragen: Het verhaal is helemaal klaar?  schrijven – voorlezen – spelfouten; Illustraties zijn die belangrijk? doelgroep – zelf doen – uitbesteden; Kinderboek opmaak? uitgeven in eigen beheer –…

 • Coaching,  Illustrator,  kinderboek uitgeven

  5 redenen waarom je WEL dat kinderboek moet maken

  Twijfel jij of je met dat mooie verhaal wat in je hoofd zit of al op papier staat, of je daar meer mee moet doen? Lees deze blog en je twijfel is weg, ik geef je 5 redenen waarom je wel dat kinderboek moet maken. De 5 redenen waarom je WEL dat kinderboek moet maken zijn: Het verhaal zit met een reden in je hoofd, dat geloof ik echt; De onzekerheid is niet echt; Zeker weten! Magische ontdekking; Nog steeds twijfel? Gewoon doen. Deze onderwerpen ga ik beschrijven vanuit mijn eigen ervaringen en inmiddels de ervaringen van vele anderen. Waarom hoor ik je denken? Omdat ik iedereen graag wil aanzetten…

 • Teken- en schilder technieken

  Makkelijk een leuk poppetje tekenen

  Het lijkt zo simpel. Je tekent een gezicht met een lijfje en dan heb je een leuk poppetje, toch? Nee, helaas niet waar. Ik ben zelf jaren lang aan het stoeien geweest om leuke poppetjes en figuren te tekenen. Maar op de een of andere manier werd het maar niet naar mijn wens. Ik heb hier een studie van gemaakt en inmiddels weet ik waarom het niet wilde lukken. Met een paar simpele trucs zorg je er al voor dat je poppetje op ‘echt mensen of kinderen’ lijken. Die trucs ga ik in deze blog met je delen. Makkelijk een leuk poppetje tekenen, dat leg ik uit aan de hand…

 • Illustrator

  Waarom huisportretjes in opdracht

  Nee, ik beloof je, dit is geen reclame blog waarin ik je zal vertellen waarom je een huisportret door mij zou moeten laten tekenen. Dat is natuurlijk helemaal aan jezelf. In deze blog wil ik je vertellen hoe ik ooit begonnen ben met tekenen, lang, lang geleden……En dat begon allemaal met het tekenen van gebouwen. Waarom huisportretjes in opdracht is ontstaan komt doordat ik ben begonnen met het tekenen van gebouwen. Ik heb tekenen altijd leuk gevonden, al vanaf kleins af aan tekende ik samen met mijn vader of alleen.  Toen ik nog werkte in de buitenschoolse opvang had ik de ochtenden altijd vrij. Dus tijd genoeg om lekker te…

 • Illustrator

  10 handige weetjes over een illustrator

  10 Handige weetjes over een illustrator. Een handig weetje is bijvoorbeeld dat een illustrator enigszins eigenwijs is, of eigenlijk moet zijn. Waarom dat zo is en wat daar de meerwaarde van is vertel ik je in deze blog. Ze hebben vooral betrekking op deze illustrator, dus moi :-). Maar ik ga ervan uit dat veel van deze (karakter) eigenschappen handig zijn voor elke illustrator. Iedereen is verschillend dus in deze blog ga ik uit van dingen die over mij gaan, die ik herken in mijzelf zeg maar.  In deze blog ga ik 10 handige weetjes over een illustrator met je delen. Handig om te weten wanneer je op zoek bent…

 • Illustrator,  Muis kaarten

  Hoe mijn wenskaarten gemaakt worden

  Inmiddels ben ik nu al aardig wat jaren bezig als illustrator en heb ik  een heuse kaartenlijn bij elkaar geïllustreerd. Hoe worden die kaarten eigenlijk gemaakt? Hoe gaat dat proces hier in mijn keuken (werkkamer ;-)) van idee naar product wat je vast kan houden? Dat zijn vragen waar ik je deze blog graag antwoord op wil geven. Een kijkje in mijn kaarten keuken zeg maar. Hoe mijn wenskaarten gemaakt worden vertel ik je door antwoord te geven op de volgende vragen: 10 kaartontwerpen is niet genoeg? Hoe doe ik een marktonderzoek? Ook weer een brainstorm? Ideeën uitwerken? Digitaliseren van de ontwerpen hoe doe je dat? Naar de drukker, maar…

 • Illustrator,  kinderboek uitgeven

  Hoe mijn Draakje een Draakestijn werd.

  Draakje Draakestijn is inmiddels al een paar jaar oud en ik dacht laat ik hem eens in de schijnwerpers zetten. Want eigenlijk is het allemaal begonnen met dit Draakje. Ik heb zoveel geleerd zowel op teken- maar ook ondernemers vlak van dit Draakje. Maar het was ook een hele persoonlijke leerervaring. Wat ik graag met je wil delen. Hoe mijn Draakje een Draakestijn werd. Denk jij nu Draakje Draakestijn……Wie is dat? Lees dan vooral even door want deze blog gaat over hoe mijn Draakje een Draakestijn werd. Van idee tot kinderboek en van kinderboek tot gehaakte knuffel en voorlezen op een podium. En mijn leerzame zoektocht naar hoe je ondernemer…

 • Coaching,  Teken- en schilder technieken

  Hoe teken je een sneeuwvlok?

  Tekenen met de seizoenen is iets wat ik heel graag doe. Je kan zoveel inspiratie halen uit bijvoorbeeld de herfst, winter of feestdagen. Moet je alleen nog wel even weten hoe je iets kan tekenen. Daar help ik je graag bij. Hoe teken je een sneeuwvlok, in deze blog ga ik je dat stap voor stap laten zien. Je kan dit voorbeeld als basis gebruiken en eindeloos variëren in verschillende vormen. Ik maak nu vooral gebruik van ronde vormen omdat deze over het algemeen wat makkelijker zijn om te tekenen. Maar probeer vooral van alles uit, sterretjes, vierkanten, driehoeken. Het geeft allemaal een ander en leuk resultaat. Je kan deze…