• Coaching,  Illustrator,  kinderboek uitgeven

  Een kinderboek uitgeven, waar begin je?

  Een van de redenen dat iemand mij inschakelt als coach is vaak dat ze een plan hebben, zoals een kinderboek uitgeven. Maar geen idee hebben waar te beginnen? Je hebt een verhaal in je hoofd en die is zo leuk dat je weet dat je daar meer mee wilt d0en. Maar, hoe dan? Waar begin je? In deze blog een kinderboek uitgeven, waar begin je? Geef ik je antwoord op die vraag en nog meer vragen zoals: Hoe schrijf je een goed kinderboek? Wat ga je doen met illustraties? Uitgeven via een uitgever of niet? Hoe maak je een plan van aanpak? Een kinderboek uitgeven, waar begin je? Dus je…

 • Illustrator

  Wat is een huisportret?

  Het antwoord op die vraag zou heel kort kunnen zijn, hetzelfde als een portret van een gezicht maar dan van een huis! Dat is natuurlijk ook zo, maar er is nog meer over te vertellen. Dat ga ik doen in deze blog, wat is een huisportret? Zoals in al mijn andere blogs geef ik antwoord op verschillende vragen, de vragen die ik in deze blog, wat is een huisportret, ga beantwoorden zijn: Wat is een huisportret? Waarom ik het leuk vind om huisportretten te tekenen? Wat kan je met een huisportret? Wat is een huisportret?   Zoals ik al zei een huisportret is hetzelfde als een portret van een gezicht…

 • Coaching,  Illustrator

  Hoe moet je een kinderboek illustreren?

  Een kinderboek illustreren, daar komt nogal wat bij kijken. Je kan natuurlijk voor de korte weg gaan en plaatjes bij de tekst tekenen, punt. Zoals met alles is het maar net wat je belangrijk vindt. Maar, als je nadenkt, de tijd neemt en vooral de juiste keuze’s maakt worden illustraties in een kinderboek veel meer dan alleen een leuke plaatjes bij de tekst. Wil jij weten waar je aan moet denken bij het illustreren van een kinderboek? In deze blog, hoe moet je een kinderboek illustreren, leg ik je een paar dingen uit waardoor je betere illustraties kan maken bij een verhaal en vooral hoe/waar je moet beginnen. Dat doe…

 • Coaching,  Teken- en schilder technieken

  Hoe leer je tekenen?

  Op de vraag hoe leer je tekenen is maar één simpel antwoord te geven, door het te doen. Oké, leuk……maar hoe begin ik dan hoor ik je denken. Nou in ieder geval door te kijken of je het leuk vindt om te tekenen. Je bent deze blog al aan het lezen, dus ik denk het van wel. Maar dat is natuurlijk het allerbelangrijkste of je het leuk vindt om te doen.  In deze blog ga ik je uitleggen hoe je kan beginnen en vooral hoe leer je tekenen? Dat doe ik door je antwoord te geven op de volgende vragen: Wat heb je nodig? Beginnen bij het begin? Tips en trucs…

 • Coaching,  Teken- en schilder technieken

  Tips voor het tekenen van betere tekeningen

  Ken je dat? Je gaat beginnen aan een nieuwe tekening en je hebt hoge verwachtingen van jezelf. In je hoofd heb je het plaatje helemaal mooi en perfect. Alleen wanneer je dan begint met tekenen lijkt het helemaal niet op dat wat je in je hoofd had? Ik ken dat wel, en het gebeurt me nu ook nog wel eens. Maar voor alles is een oplossing. In deze blog geef ik je tips voor het tekenen van een betere tekening. Ik doe dat aan de hand van de volgende vragen. Welk materiaal kies je? Tekenen in perspectief? Hoe maak je mooie kleurovergangen? Hoe maak je je tekening realisitischer? Wanneer je…

 • Illustrator

  Illustraties voor verschillende doeleinden

  Wanneer mij gevraagd wordt wat ik doe voor een werk, antwoord ik natuurlijk met illustrator. De vervolgvraag is dan bijna altijd, ‘oh wat leuk!….Maar wat illustreer je dan?’ In deze blog ga ik het hebben wat mijn illustraties voor verschillende doeleinden hebben. Ik maak de volgende illustraties: Kinderboek illustraties; Product illustraties; Huizen Persoonlijke illustraties; Redactioneel illustreren. Ik zal elk van deze illustraties voor verschillende doeleinden nog even kort uitleggen wat je ermee kan. Want op zich is de ‘vraag wat illustreer je dan?’ ook niet zo heel raar om te stellen. Er zijn zoveel verschillende doeleinden en dan zitten er binnen de verschillende illustraties ook nog weer andere mogelijkheden. Snap…

 • Coaching,  Illustrator,  kinderboek uitgeven

  Alles wat je moet weten om zelf een kinderboek te maken

  Zelf een kinderboek maken klinkt als een mooi plan, dat is het ook! Maar er komt wel heel veel bij kijken totdat je je kinderboek in handen hebt. In deze blog neem ik je mee van begin tot eind van het proces hoe je een kinderboek kan maken. Alles wat je moet weten om zelf een kinderboek te maken komt aan bod. Alles wat je moet weten om zelf een kinderboek te maken vertel ik je aan de hand van de volgende vragen: Het verhaal is helemaal klaar?  schrijven – voorlezen – spelfouten; Illustraties zijn die belangrijk? doelgroep – zelf doen – uitbesteden; Kinderboek opmaak? uitgeven in eigen beheer –…

 • Coaching,  Illustrator,  kinderboek uitgeven

  5 redenen waarom je WEL dat kinderboek moet maken

  Twijfel jij of je met dat mooie verhaal wat in je hoofd zit of al op papier staat, of je daar meer mee moet doen? Lees deze blog en je twijfel is weg, ik geef je 5 redenen waarom je wel dat kinderboek moet maken. De 5 redenen waarom je WEL dat kinderboek moet maken zijn: Het verhaal zit met een reden in je hoofd, dat geloof ik echt; De onzekerheid is niet echt; Zeker weten! Magische ontdekking; Nog steeds twijfel? Gewoon doen. Deze onderwerpen ga ik beschrijven vanuit mijn eigen ervaringen en inmiddels de ervaringen van vele anderen. Waarom hoor ik je denken? Omdat ik iedereen graag wil aanzetten…

 • Teken- en schilder technieken

  Makkelijk een leuk poppetje tekenen

  Het lijkt zo simpel. Je tekent een gezicht met een lijfje en dan heb je een leuk poppetje, toch? Nee, helaas niet waar. Ik ben zelf jaren lang aan het stoeien geweest om leuke poppetjes en figuren te tekenen. Maar op de een of andere manier werd het maar niet naar mijn wens. Ik heb hier een studie van gemaakt en inmiddels weet ik waarom het niet wilde lukken. Met een paar simpele trucs zorg je er al voor dat je poppetje op ‘echt mensen of kinderen’ lijken. Die trucs ga ik in deze blog met je delen. Makkelijk een leuk poppetje tekenen, dat leg ik uit aan de hand…

 • Illustrator

  10 handige weetjes over een illustrator

  10 Handige weetjes over een illustrator. Een handig weetje is bijvoorbeeld dat een illustrator enigszins eigenwijs is, of eigenlijk moet zijn. Waarom dat zo is en wat daar de meerwaarde van is vertel ik je in deze blog. Ze hebben vooral betrekking op deze illustrator, dus moi :-). Maar ik ga ervan uit dat veel van deze (karakter) eigenschappen handig zijn voor elke illustrator. Iedereen is verschillend dus in deze blog ga ik uit van dingen die over mij gaan, die ik herken in mijzelf zeg maar.  In deze blog ga ik 10 handige weetjes over een illustrator met je delen. Handig om te weten wanneer je op zoek bent…