Cursus leren tekenen

Cursus leren tekenen is geschreven en ontwikkeld door mijzelf. Aangezien ik nooit de juiste cursus kon vinden om beter te leren tekenen en illustreren heb ik ervoor gekozen mijn vaardigheden en ervaring om te zetten naar een teken- en illustreer cursus.

teken- en illustreer cursus

In deze teken- en illustreer cursus leer je in drie lessen van twee uur de basisprincipes van het tekenen en kleuren. In de laatste 4de les kies jij een onderwerp om mee aan de slag te gaan onder begeleiding van mij. Kies je voor een stilleven, landschap, je favoriete huisdier? Wil je uitleg over perpectief en daarmee gaan oefenen. Of ben je bezig om een kinderboek te schrijven en wil je alvast wat meer weten over hoe je je verhaal kan versterken door illustraties? Misschien wil je juist meer weten over handlettering? Het kan allemaal, jij bepaalt.

Wat krijg ik en wat zijn de kosten de teken- en illustreer cursus?

De teken- en illustreer cursus bestaat uit 4 lessen van 2 uur welke ik geef bij mij thuis. Dit kan privé maar ook met meerdere personen, maximaal vier. Woon je niet in de buurt? Geen probleem uit de praktijk blijkt dat hij ook goed te volgen is met video bellen.

De eerste les

Bestaat uit de uitleg van het gebruik van basisvormen tijdens het natekenen, materiaal uitleg over potloden, gummen, papier gebruik. Het oefenen van de basisvormen vinden en tekenen in verschillende onderwerpen.

De tweede les

Besteden we aan lichtwerking en schaduw tekenen. De laagjes techniek, arceren en doezelen komen aan bod. Harde en zachte druk op je potlood door middel van verschillende oefeningen. Waarna we verder gaan met het stilleven waar we de vorige keer mee begonnen waren.

De derde les

kleurencirkel

Staat in het teken van kleur en kleuren leer. Je krijg van mij uitleg over de kleurenpiramide en waarom het zo belangrijk is deze goed te gebruiken tijdens het inkleuren van je tekeningen. Zelf kleuren mengen van de basiskleuren in de laagjes techniek. Maar ook uitleg en oefen in het kleuren van schaduwen met complementaire kleuren. Het verschil zien tussen zwart gebruiken om je schaduw te maken en wat er gebeurt wanneer je dit met de complementaire kleuren doet.

De vierde les

Mag jij mij uitdagen. Jij bepaalt wat we gaan doen, oftewel, jij kiest een onderwerp waar je meer over wilt weten. Dit kan zijn een onderwerp natekenen wat je nog moeilijk vindt en tips over wil. Of een landschap, stilleven, huisdier noem maar op. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wil leren illustreren, dus tekening maken bij een recept, gedicht  of je eigen verhaal. Wil je toch nog meer verdieping in het kleuren en kleuren mengen? Kortom jij kiest in de laatste les datgene waar jij meer over wil weten.

illustratie leeuw

De cursus kost €280,- (excl. 21% btw) dit is inclusief materiaal, (mits je naar mij toe komt) maar je mag natuurlijk ook je eigen materiaal mee nemen en gebruiken als je deze hebt. Wil jij deze cursus volgen of heb je nog vragen neem dan contact met me op.

Of heb je meer behoefte aan een cursus op maat? Ik weet uit ervaring dat het lastig is om een tekencursus te vinden die helemaal aansluit bij jou specifieke behoeften. Met de coaching op maat bepaal jij de agenda van elke les, wat wil jij leren?

Wat mensen zeggen over de teken- en illustreer cursus?

”Ik heb voor mijn 50e verjaardag een tekencursus bij Anke gekregen. In 4 lessen van 2 uur krijg je heel veel handige tips en handvaten om gelijk mee aan de slag te gaan. Ze bereidt de lessen goed voor en geeft duidelijke aanwijzingen.
Ik heb de lessen als leerzaam, gezellig en laagdrempelig ervaren.
Top!” Elly

Volgen wij elkaar al op Facebook of Instagram?