Coaching,  Teken- en schilder technieken

Hoe teken je een sneeuwvlok?

Tekenen met de seizoenen is iets wat ik heel graag doe. Je kan zoveel inspiratie halen uit bijvoorbeeld de herfst, winter of feestdagen. Moet je alleen nog wel even weten hoe je iets kan tekenen. Daar help ik je graag bij.

Hoe teken je een sneeuwvlok?

Hoe teken je een sneeuwvlok, in deze blog ga ik je dat stap voor stap laten zien. Je kan dit voorbeeld als basis gebruiken en eindeloos variëren in verschillende vormen. Ik maak nu vooral gebruik van ronde vormen omdat deze over het algemeen wat makkelijker zijn om te tekenen. Maar probeer vooral van alles uit, sterretjes, vierkanten, driehoeken. Het geeft allemaal een ander en leuk resultaat. Je kan deze sneeuwvlokken trouwens ook heel leuk op je ramen tekenen met krijtstift. Hieronder een kort filmpje/link terwijl ik de sneeuwvlok teken op papier.

Video sneeuwvlok tekenen

Maar eerst antwoord op de vraag, hoe teken je een sneeuwvlok? Je begint namelijk met het tekenen van drie lijnen in een kruis. Het is natuurlijk super mooi om alles even ver uit elkaar te hebben. Alles zo symmetrisch mogelijk te krijgen…….Hou je daarvan dan heb je even een lineaal nodig ;-). Ik persoonlijk ben meer van de lekker tekenen zonder al teveel ‘gedoe’. Het moet wel leuk blijven toch? Hoe dan ook, kies wat voor jou het fijnste is.

sneeuwvlok basis

Vervolgens ga je deze lijnen met elkaar verbinden door halve boogjes tussen te lijnen te tekenen. Wederom bepaal jij waar je deze tekent, doe je het hoog krijg je een ander (net zo’n leuk) effect. Doe je het lager dan kom je verderop in de knoei met nog wat druppel die we erin gaan tekenen. Maar je kan er natuurlijk voor kiezen om deze lekker weg te laten.

hoe teken je een sneeuwvlok

In de boogjes kan je nu druppels tekenen en over het kruis heb ik een klein rondje gemaakt……Gewoon omdat het kan ;-). Wederom bepaal jij wat je tekent, dus kijk maar wat je leuk vindt. Misschien zet jij er wel een hartje in? Of een ster?

Hoe teken je een sneeuwvlok

Nu teken je op alle ‘stokjes’ of lijnen rondjes. Ik ben begonnen vlak bij de boogjes van groot naar klein, maar van klein naar groot kan ook. Of misschien allemaal even groot, zo zie je maar, dat je met een sneeuwvlok zoveel verschillende kanten op kan. Super leuk zijn ze, om te tekenen.

sneeuwvlok schets

Wanneer je alles getekend hebt kan je hem overtrekken met fineliner of gaan in kleuren. Ik vind het leuk om tussen de balletjes lijnen nog een soort pijlen te tekenen. Dat maakt hem naar mijn mening nog net even wat spannender.

Als je hem dan hebt overgetrokken met een fineliner, kan je de potloodlijnen uitgummen en beginnen met het inkleuren van de sneeuwvlok. Hoe teken je een sneeuwvlok? Nou zo en dat is volgens mij niet moeilijk maar vooral erg leuk om te doen.

Met fineliner

Sneeuwvlok ingekleurd

Wil jij specifiek op jou teken-hulpvraag antwoord of coaching? Dat kan, ik geeft coaching op maat en hierbij bepaal jij wat je wil gaan leren om te tekenen. Of waar je beter in wilt worden of nog wat hulp kan gebruiken. Via coaching op maat krijg je meer informatie over de mogelijkheden, kosten etc.

Vind je het leuk om wat kleur tips en trucs te lezen voor het inkleuren van je sneeuwvlok? Onderstaande blogs vind je vast interessant.

Kleuren voor volwassenen tips en trucs

5 Tips om te kleuren als een professional

Doen en niet doen tekentips

Wil jij op de hoogte blijven van ontwikkelingen en de nieuwste blogs zoals deze, hoe kies ik de juiste illustrator voor mijn opdracht? Schrijf je dan in voor mijn ditjes&datjes, deze stuur ik ongeveer 4 keer per jaar. Een gezellig kletsverhaaltje over mijn bezigheden, tips en trucs, nieuwe producten en mijn nieuwste blogs.

Volgen wij elkaar al op Facebook of Instagram?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + 17 =