Grafische vormgeving

Grafische vormgeving is een verzamelnaam voor digitale ontwerpen. Heel kort door de bocht, maar daar komt het op neer. Het is een heel breed vlak van het ontwerpen van verkeersborden tot etiketten op je melkpak, de prints op je sokken of het ontwerpen van je website…..zo kan ik nog wel even door gaan. Ik wil je hier vooral vertellen welke grafische vormgeving ik voor je kan doen.

10 tips voor creatieve inspiratie

Ook ik heb alles voor een eerste keer gedaan, zo vond ik het zelf nogal overweldigend wat er allemaal op me af kwam toen ik voor de eerste keer bezig ging met het maken en vormgeven van bijvoorbeeld mijn zelf geschreven en geïllustreerde kinderboek. Termen als DPI (Dots Per Inch), stramienen, afloop en de juiste bestandsgrootte, RGB en CMYK……Ik had er geen benul van wat het allemaal betekende. Je kan kiezen, of je er in verdiepen en heel veel leren, zoals ik heb gedaan of je besteedt het lekker uit aan iemand die het leuk vindt, zoals ik ;-). Dan kan jij je bezig houden met dat wat jij leuk vindt.

Boek opmaak

Als illustrator is het natuurlijk heel leuk om je eigen boek van begin tot eind (behalve drukwerk) zelf te doen. Dit is dan ook een van de grafische diensten die ik graag voor je doe. De opmaak van een boek. Je kan denken zo moeilijk is dat toch niet? Nee, op zich niet, wanneer je het eindresultaat van je gedrukte boek niet heel belangrijk vindt. Dan kan je het prima zelf doen in bijvoorbeeld Word, Pages of Canva. Maar kijken naar de juiste vlakverdeling en composite tussen verschillende onderdelen, balans in tekst en eventuele illustraties/foto’s. Kleuren leer, de juiste lettertypes gebruiken, afstanden tussen alinea’s, afbeeldingen mooi tot hun recht laten komen en zorgen dat afbeeldingen niet onnodig of lelijk afgesneden worden. Maar juist een mooie ondersteunde rol krijgen. Dat zijn dingen die niet iedereen kan en dat is maar goed ook! Ieder zijn kwaliteiten toch?! Meer informatie over boek opmaak.

grafische vormgeving

Logo’s

Ik heb inmiddels meerdere logo’s ontworpen voor verschillende bedrijven. Bij logo’s let je weer op hele andere dingen zoals de juiste vormen, niet tot geen tekst en kleurgebruik dat passend is bij het bedrijf en de huisstijl. Een logo moet pakkend zijn en vooral herkenbaar, denk maar bijvoorbeeld aan het Nike teken of een Appel. Nagenoeg iedereen weet……welk bedrijf dat is. Ook dit ontwerp en maak ik graag voor je. Logo’s maak ik in vector (computerlijnen van een speciaal programma zoals Adobe Illustrator of Affinity Designer) omdat je deze zo groot of klein kan laten afdrukken zonder dat de kleur korrelig worden. Meer informatie over logo’s

Logo Mevrouw Speelplaats

Grafische vormgeving

Het grafische ontwerpen is zo anders dan het analoge illustreren. Juist dit vind ik een hele leuke combinatie en het geeft afwisseling in mijn werk. Dus heb jij een grafisch ontwerp nodig voor…Een nieuwe product, etiket, kleding, kleurplaat voor promotie of een praatplaat/infographic? Ik hou van uitdagingen dus vraag jij af of ik iets voor je kan betekenen op dit gebeid. Stuur me vooral een berichtje dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Grafische vormgeving kleurplaat

Handig om te weten

  • Afbeeldingen moeten minimaal 300 DPI zijn. Dit wil zeggen dat wanneer je illustraties of foto’s in gaat scannen of maken het minimaal 300 dots per inch moet zijn. Bij een scanner kan je dit instellen bij de instellingen voordat je gaat scannen.
  • Het digitaliseren van papieren illustraties is niks meer of minder dan zorgen dat je de illustraties op de computer kan openen. Dit doe je door een goede foto te maken (liefst door een fotograaf) of inscannen. Heb je hele grote papieren illustraties gemaakt? Dan kan je ze laten inscannen bij een print shop.
  • Het maakt niet uit of een illustratie gemaakt is met een bepaald materiaal. (Kleur) potlood, aquarel, acryl of wat dan ook.
  • Laat je tekst controleren door een redacteur, zo ben je er zeker van dat er geen spelfouten in je manuscript zitten.

Volgen wij elkaar al op Facebook of Instagram?