Workshops

Ik mag graag  creatieve workshops geven, zowel aan volwassenen als aan kinderen. Hieronder vind je de workshop agenda van  mei. Mocht jouw datum er niet tussen zitten? We kunnen altijd even samen kijken voor een passende datum.

Mei

Maandag 27/5 van 14.00/16.30 – (bujo) Illustreren

Woensdag 29/5 van 19.00/21.00 – Krijtbord letteren

*Minimaal 4 deelnemers

Aanmelden voor één van de workshops?

Dat kan via hier  of stel een vraag.

Meer informatie over de workshops zelf staan verder op deze pagina. Ik heb ruimte voor maximaal 8 personen, zijn jullie met meer? Geen probleem, Fooddock  in Deventer heeft ruimte voor meer personen in combinatie met een hapje eten. Informeer daar even naar de mogelijkheden. Dan kom ik daarheen om de workshop te verzorgen.

* Minimaal 4 deelnemers nodig om het door te kunnen laten gaan. De workshops waar dit niet bij staat gaat sowieso door ongeacht het aantal aanmeldingen.


 Illustreren & handlettering (bullet journal)

Ben jij bezig met een bullet journal of wil je je tekenvaardigheden verbeteren? Misschien wil je gewoon meer weten over tekeningen bij een tekst, dus illustreren? In deze workshop leer ik je op een makkelijke manier, simpele illustraties te tekenen. Ook wanneer je niet goed bent in tekenen kan je leren om leuke aanvullende tekeningen te maken voor in bijvoorbeeld je bullet journal, bij teksten of zonder tekst. Hoe je dat doet leer ik je in deze workshop.

Handlettering

Wat ook aan bod komt is een stukje handlettering. Dit is  het tekenen van mooie lettertypes zodat je je tekst ook mooi kan weergeven als je dit wil. Je krijgt van mij twee letterbladen met verschillende, makkelijke lettertypes om te tekenen. Tips en trucs over handlettering en hoe je makkelijk een banner kan tekenenen.

In deze 2,5 uur durende workshop gaan we samen aan de slag met de basisvormen. Door deze vormen te gebruiken kan je elk voorwerp tekenen wat je wilt. Bloemen, servies, dieren, patronen en nog veel meer. Het klinkt misschien ingewikkeld maar dat valt echt mee. We lopen samen verschillende stappen door die ervoor zorgen dat je op een makkelijke manier tot een mooi ontwerp komt.  Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een informatie pakketje over illustreren en handletteren. Een mooi geïllustreerde bladzijde in bijvoorbeeld je bullet journal. En met veel inspiratie om thuis met nog meer plezier te gaan tekenen.

De workshop kan op locatie gegeven worden in de nabije omgeving van Deventer. An Illustration heeft ook ruimte beschikbaar incl. koffie/thee en wat lekkers. De kosten zijn  €30,- p.p incl. materiaal. Maximaal 8 deelnemers (in eigen ruimte – op deze manier is er ook een privé workshop te boeken, vraag hier naar de mogelijkheden.) Ik heb ook een samenwerking met Diner&Doen op deze manier kan je je aanmelden met grotere groepen vanaf 5 personen in combinatie met een hapje eten. 

Krijtbord letteren (met echte krijt)

(dik gedrukte tekst is voor ondernemers)

(Meer omzet met je krijtbord krijgen, je menu mooi weergeven op het bord zodat je klanten het duidelijk maar vooral aantrekkelijk vinden. Er honger van krijgen? Uit onderzoek blijkt dat het echt werkt en met de tips en trucs die ik je geef tijdens de workshop weet jij hoe je ze toe kan passen.)

Ben jij niet vies van stoffige handen, vind je (letters) tekenen leuk? Hou jij ook van mooie quotes en gezegde in je woonkamer? Of heb je gewoon zin in een gezellige creatieve middag met vriendinnen? Dan is deze workshop geschikt voor jou.

Tijdens deze 2 uur durende workshop ga je samen met mij aan de slag met krijtjes en een krijtbord. Je leert welke technieken je kunt toepassen met krijt. Hoe je zelf makkelijk een fijn krijtbord kan maken en hoe je een mooi ontwerp goed op je krijtbord krijgt. Uitleg van verschillende lettertypes en versieringen komen ook aan bod. Aan het einde van de workshop heb je alle kennis op gedaan om zelf aan de slag te gaan met krijt, je krijgt een informatie pakketje mee met tips en trucs. Jammer dat je het krijtbord weer uit moet vegen? Ook daar geef ik je tips voor, om ze mooi op de foto te zetten.

De workshop kan op locatie gegeven worden in de nabije omgeving van Deventer. An Illustration heeft ook ruimte beschikbaar incl. koffie/thee en wat lekkers. De kosten zijn  €30,- p.p incl. materiaal. Maximaal 8 deelnemers (in eigen ruimte – op deze manier is er ook een privé workshop te boeken, vraag hier naar de mogelijkheden.) 

Ik heb ook een samenwerking met Diner&Doen op deze manier kan je je aanmelden met grotere groepen vanaf 5 personen in combinatie met een hapje eten. 

 

HANDLETTERING Basis

(Deze workshop komt te vervallen vanaf 29 mei)

Zin in een leuke en gezellige middag met vriendinnen, een vrijgezellenfeestje of een teamuitje? Boek dan de workshop Handletteren.

Tijdens de 2,5 uur durende workshop leer je de basis van handlettering. Dit is het moderne kalligraferen, namelijk tekenen van letters. Je hoeft er geen speciale kwaliteiten voor te hebben, iedereen kan het leren.
Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een informatie pakket en je eigen uitgewerkte quote in handlettering. Veel inspiratie om zelf thuis alles te gaan letteren wat je maar tegenkomt.

De workshop kan op locatie gegeven worden in de nabije omgeving van Deventer. An Illustration heeft ook ruimte beschikbaar incl. koffie/thee en wat lekkers. De kosten zijn  €30,- p.p incl. materiaal. Maximaal 8 deelnemers (in eigen ruimte – op deze manier is er ook een privé workshop te boeken, vraag hier naar de mogelijkheden.)

  • Workshop handlettering

 

De onderstaande workshops zijn bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar die graag tekenen, of voor hen die hier meer van willen weten.

De workshops kunnen gegeven worden op kinderfeestjes, buitenschoolse opvang en school.
Workshops worden op locatie gegeven in de omgeving van Deventer en zijn inclusief materialen. Heb je geen ruimte beschikbaar dan heb ik plek bij mij thuis voor maximaal 8 kinderen en inclusief ranja en wat lekkers. Wanneer je gebruik wilt maken van deze ruimte kost dit €10,- voor een uur.
Heb je interesse in één van onderstaande workshops neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak of voor meer informatie. Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

NAAM IN 3D

In deze workshop gaan we samen bezig met perspectief, horizon en leg ik de werking uit van het verdwijnpunt. Aan het einde van de workshop heeft iedereen zijn/haar naar in 3D getekend en weten ze hoe ze een tekening kunnen maken met gebruik van een verdwijnpunt.

Duur: ± 1 uur 
Prijs: 8,50 euro p.p incl materiaal Minimaal 4 en maximaal 10 kinderen.

TOVEREN MET KLEUR

In deze workshop gaan we samen kijken naar de verschillende manieren waarop je kunt kleuren. Wat de primaire kleuren zijn en hoe je met deze kleuren secundaire kleuren kunt mengen. Kleuren in laagjes techniek en hiermee een kleurplaat inkleuren komen aan bod. Aan het einde van de workshop heeft iedereen een mooi ingekleurde kleurplaat die hij/zij mee naar huis kan nemen.

Duur: ± 1 uur 
Prijs: 8,50 euro p.p. incl materiaal. Minimaal 4 en maximaal 15 kinderen. 

NATEKENEN

In deze workshop gaan we samen kijken hoe je bijvoorbeeld een ‘echte’ knuffel of een ander 3D voorwerp kunnen nateken. We gaan leren welke basisvormen er bestaan en hoe je ze terug kunt vinden in de voorwerpen om je heen. Er word ook aandacht besteed aan het tekenen van verschillende structuren zoals haar, zand etc. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een eigen nagetekende tekening van het voorwerp dat is meegenomen.

Duur: ± 1 uur
 Prijs: 8,50 euro p.p. incl. materiaal. Minimaal 4 en maximaal 10 kinderen.