Workshops

Ik mag graag  creatieve workshops geven, zowel aan volwassenen als kinderen. Hieronder vind je de workshop agenda van  april en mei. Mocht jouw datum er niet tussen zitten? We kunnen altijd even samen kijken voor een passende datum.

April

In de maand april geef ik de speciale tekencursus voor kinderen vanaf 7 jaar bij de speelgoed en hobby winkel, Speel je wijs in Deventer:

De inhoud van de cursus:
– Je naam in 3D
– Toveren met kleur
– Natekenen
– Schaduw tekenen.

Er is geen voorkennis nodig, het is voor kinderen vanaf 7 jaar die van tekenen houden. Na deze cursus weten ze hoe je perspectief tekent, hoe ze kleuren mengen met rood, blauw en geel, hoe ze makkelijk alles na kunnen tekenen wat ze willen en hoe je door schaduw tekenen diepte krijgt. Aan het einde krijgen ze een leuk certificaat voor de deelname.

De cursus is op donderdag 4, 11, 18 en 25 april van 16.00/17.00. Kosten zijn €34,- per kind inclusief gebruik van materialen, drinken en wat lekkers. Aanmelden kan tot en met dinsdag 26 maart, dit kun je doen via het contactformulier ook voor vragen kan je hier terecht.

En verder

Dinsdag 2/4 van 19.00/21.30 – Handlettering (basis)

* Minimaal 4 deelnemers

Maandag 8/4 van 14.00/16.00 – Krijtbord letteren

Zondag 14/4 van 14.00/16.30 – (Bujo) illustreren

* Minimaal 4 deelnemers

Zaterdag 20/4 van 14.00/16.30 – Handlettering (basis)

* Minimaal 4 deelnemers

Dinsdag 30/4 van 15.00/17.00 – Krijtbord letteren

Mei

Donderdag 2/5 van 14.30/17.00 – (bujo) illustreren

Maandag 6/5 van 14.30/17.00 – Handlettering (basis)

Donderdag 9/5 van 19.00/21.00 – Krijtbord letteren

* Minimaal 4 deelnemers

Dinsdag 14/5 van 19.00/21.30 – (bujo) illustreren

* Minimaal 4 deelnemers

Zondag 19/5 van 14.00/16.00 – Krijtbord letteren

* Minimaal 4 deelnemers

Woensdag 22/5 van 14.30/17.00 – Speciale moeder en kind handlettering (basis) moederdag editie.

Kom samen met je kind naar de workshop en ga voor elkaar bezig met een mooie quote. Aan het einde hebben jullie een cadeautje aan elkaar te geven 🙂 namelijk een mooi uitgewerkte boodschap of wens aan elkaar in handlettering. Bovendien heb je samen een mooie ervaring door de workshop samen te volgenden. 

Maandag 27/5 van 14.00/16.30 – (bujo) illustreren

Woensdag 29/5 van 19.00/21.00 – Krijtbord illustreren

*Minimaal 4 deelnemers

Aanmelden voor één van de workshops?

Dat kan via hier  of stel een vraag.

Meer informatie over de workshops zelf staan verder op deze pagina. Ik heb ruimte voor maximaal 9 personen, zijn jullie met meer? Geen probleem, Fooddock  in Deventer heeft ruimte voor meer personen in combinatie met een hapje eten. Informeer daar even naar de mogelijkheden. Dan kom ik daarheen om de workshop te verzorgen.

* Minimaal 4 deelnemers nodig om het door te kunnen laten gaan. De workshops waar dit niet bij staat gaat sowieso door ongeacht het aantal aanmeldingen.


 (Bullet Journal) illustreren

Ben jij bezig met bijvoorbeeld een bullet journal en op zoek naar net iets meer versiering en inspiratie maar dit lukt niet. Of zit je erover te denken om een bullet journal te gaan gebruiken? Misschien wil je gewoon meer weten over tekeningen bij een tekst, dus illustreren? In deze workshop leer je op een makkelijke manier simpele illustraties te maken. Ook wanneer je niet goed bent in tekenen kan je leren om leuke aanvullende tekeningen te maken voor in bijvoorbeeld je bullet journal of bij anderen teksten natuurlijk. Hoe je dat doet leer ik je in deze workshop.

In deze 2,5 uur durende workshop gaan we aan de slag met basisvormen waardoor je elk voorwerp kan tekenen wat je wilt. Door gebruik van arcering (veel streepje naast elkaar) zorg je voor net wat meer diepte in je illustratie. Met deze techniek kan je alles tekenen, bloemen, servies, dieren, patronen en nog veel meer. Het klinkt misschien ingewikkeld maar dat valt echt mee. We lopen samen verschillende stappen door die ervoor zorgen dat je op een makkelijke manier tot een mooi ontwerp komt. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een informatie pakketje en een mooi geïllustreerde bladzijde in je bullet journal. En met veel inspiratie om thuis met nog meer plezier in je journal bezig te gaan.

De workshop kan op locatie gegeven worden in de nabije omgeving van Deventer. An Illustration heeft ook ruimte beschikbaar incl. koffie/thee en wat lekkers. De kosten zijn  €30,- p.p incl. materiaal. Maximaal 9 deelnemers (in eigen ruimte – op deze manier is er ook een privé workshop te boeken, vraag hier naar de mogelijkheden.) Ik heb ook een samenwerking met Diner&Doen op deze manier kan je je aanmelden met grotere groepen vanaf 5 personen in combinatie met een hapje eten. 

HANDLETTERING Basis (moderne kalligrafie)

Zin in een leuke en gezellige middag met vriendinnen, een vrijgezellenfeestje of een teamuitje? Boek dan de workshop Handletteren.

Tijdens de 2,5 uur durende workshop leer je de basis van handlettering. Dit is het moderne kalligraferen, namelijk tekenen van letters. Je hoeft er geen speciale kwaliteiten voor te hebben, iedereen kan het leren.
Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een informatie pakket en je eigen uitgewerkte quote in handlettering. Veel inspiratie om zelf thuis alles te gaan letteren wat je maar tegenkomt.

De workshop kan op locatie gegeven worden in de nabije omgeving van Deventer. An Illustration heeft ook ruimte beschikbaar incl. koffie/thee en wat lekkers. De kosten zijn  €30,- p.p incl. materiaal. Maximaal 9 deelnemers (in eigen ruimte – op deze manier is er ook een privé workshop te boeken, vraag hier naar de mogelijkheden.)

HANDLETTERING Next level (gevorderden)

Durf jij de uitdaging aan samen met je vriendinnen, of alleen, een gezellige maar uitdagende workshop Handlettering next level volgen?

Tijdens deze workshop van ongeveer 2,5 uur ga je aan de slag om jezelf uit te dagen. Uitleg over onder andere bounce en kubus letters, schaduw tekenen, ingewikkelde banners, cijfers en speciale tekens. Kleine simpele illustraties erbij of heb je specifieke vragen over handlettering ook daar is ruimte voor. Aan het einde van de workshop heb je je eigen quote in handlettering, krijg je een informatie pakket mee waar je thuis verder mee aan de slag kan gaan.

De workshop kan op locatie gegeven worden in de nabije omgeving van Deventer. An Illustration heeft ook ruimte beschikbaar incl. koffie/thee en wat lekkers. De kosten zijn  €30,- p.p incl. materiaal. Maximaal 9 deelnemers (in eigen ruimte – op deze manier is er ook een privé workshop te boeken, vraag hier naar de mogelijkheden.)

Krijtbord letteren (met echte krijt)

(dik gedrukte tekst is voor ondernemers)

(Meer omzet met je krijtbord krijgen, je menu mooi weergeven op het bord zodat je klanten het duidelijk maar vooral aantrekkelijk vinden. Er honger van krijgen? Uit onderzoek blijkt dat het echt werkt en met de tips en trucs die ik je geef tijdens de workshop weet jij hoe je ze toe kan passen.)

Ben jij niet vies van stoffige handen, vind je letters tekenen leuk? Hou jij ook van mooie quotes en gezegde in je woonkamer? Of heb je gewoon zin in een gezellige creatieve middag met vriendinnen? Dan is deze workshop geschikt voor jou.

Tijdens deze 2 uur durende workshop ga je samen met mij aan de slag met krijtjes en een krijtbord. Je leert welke technieken je kunt toepassen met krijt. Hoe je zelf makkelijk een fijn krijtbord kan maken en hoe je een mooi ontwerp goed op je krijtbord krijgt. Uitleg van verschillende lettertypes en versieringen komen ook aan bod. Aan het einde van de workshop heb je alle kennis op gedaan om zelf aan de slag te gaan met krijt, je krijgt een informatie pakketje mee met tips en trucs. Jammer dat je het krijtbord weer uit moet vegen, ook daar geef ik je tips voor om ze mooi op de foto te zetten.

De workshop duurt ongeveer 2 uur en De workshop kan op locatie gegeven worden in de nabije omgeving van Deventer. An Illustration heeft ook ruimte beschikbaar incl. koffie/thee en wat lekkers. De kosten zijn  €30,- p.p incl. materiaal. Maximaal 9 deelnemers (in eigen ruimte – op deze manier is er ook een privé workshop te boeken, vraag hier naar de mogelijkheden.) 

Ik heb ook een samenwerking met Diner&Doen op deze manier kan je je aanmelden met grotere groepen vanaf 5 personen in combinatie met een hapje eten. 

  • Workshop handlettering

 

De onderstaande workshops zijn bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar die graag tekenen, of voor hen die hier meer van willen weten.

De workshops kunnen gegeven worden op kinderfeestjes, buitenschoolse opvang en school.
Workshops worden op locatie gegeven in de omgeving van Deventer en zijn inclusief materialen. Heb je geen ruimte beschikbaar dan heb ik plek bij mij thuis voor maximaal 8 kinderen en inclusief ranja en wat lekkers. Wanneer je gebruik wilt maken van deze ruimte kost dit €10,- voor een uur.
Heb je interesse in één van onderstaande workshops neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak of voor meer informatie. Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

NAAM IN 3D

In deze workshop gaan we samen bezig met perspectief, horizon en leg ik de werking uit van het verdwijnpunt. Aan het einde van de workshop heeft iedereen zijn/haar naar in 3D getekend en weten ze hoe ze een tekening kunnen maken met gebruik van een verdwijnpunt.

Duur: ± 1 uur 
Prijs: 8,50 euro p.p incl materiaal Minimaal 3 en maximaal 10 kinderen.

TOVEREN MET KLEUR

In deze workshop gaan we samen kijken naar de verschillende manieren waarop je kunt kleuren. Wat de primaire kleuren zijn en hoe je met deze kleuren secundaire kleuren kunt mengen. Kleuren in laagjes techniek en hiermee een kleurplaat inkleuren komen aan bod. Aan het einde van de workshop heeft iedereen een mooi ingekleurde kleurplaat die hij/zij mee naar huis kan nemen.

Duur: ± 1 uur 
Prijs: 8,50 euro p.p. incl materiaal. Minimaal 3 en maximaal 15 kinderen. 

NATEKEN VAN VOORWERPEN

In deze workshop gaan we samen kijken hoe je bijvoorbeeld een ‘echte’ knuffel of een ander 3D voorwerp kunnen nateken. We gaan leren welke basisvormen er bestaan en hoe je ze terug kunt vinden in de voorwerpen om je heen. Er word ook aandacht besteed aan het tekenen van verschillende structuren zoals haar, zand etc. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een eigen nagetekende tekening van het voorwerp dat is meegenomen.

Duur: ± 1 uur
 Prijs: 8,50 euro p.p. incl. materiaal. Minimaal 3 en maximaal 10 kinderen.