Coaching & Workshops

Coaching & Workshops mag ik graag geven. Ik beleef er veel plezier aan om je te enthousiasmeren voor mijn passie. Dingen creëren door te schrijven, tekenen en kleuren.

Coaching en workshops op het gebied van tekenen en illustreren. Dus heb jij een kinderboek geschreven maar weet je niet hoe je verder moet? Of je wilt beter leren tekenen, dan volg je de teken & illustreren cursus. De inhoud beschrijf ik hier onder voor je.

Teken & illustreren cursus

In deze tekencursus leer je in drie lessen van twee uur de basisprincipes van het tekenen en kleuren. In de laatste 4de les kies jij een onderwerp om mee aan de slag te gaan onder begeleiding van mij. Kies je voor een stilleven, landschap, je favoriete huisdier? Wil je uitleg over perpectief en daarmee gaan oefenen. Of ben je bezig om een kinderboek te schrijven en wil je alvast wat meer weten over hoe je je verhaal kan versterken door illustraties? Misschien wil je juist meer weten over handlettering? Het kan allemaal, jij bepaalt.

Wat krijg ik en wat zijn de kosten?

De cursus bestaat uit 4 lessen van 2 uur welke ik geef bij mij thuis. Dit kan privé maar ook met meerder personen, maximaal vier.

De eerste les bestaat uit de uitleg van het gebruik van basisvormen tijdens het natekenen, materiaal uitleg over potloden, gummen, papier gebruik. Het oefenen van de basisvormen vinden en tekenen in verschillende onderwerpen.

De tweede les besteden we aan lichtwerking en schaduw tekenen. De laagjes techniek, arceren en doezelen komen aan bod. Harde en zachte druk op je potlood door middel van verschillende oefeningen. Waarna we verder gaan met het stilleven waar we de vorige keer mee begonnen waren.

De derde les staat in het teken van kleur en kleuren leer. Je krijg van mij uitleg over de kleurenpiramide en waarom het zo belangrijk is deze goed te gebruiken tijdens het inkleuren van je tekeningen. Zelf kleuren mengen van de basiskleuren in de laagjes techniek. Maar ook uitleg en oefen in het kleuren van schaduwen met complementaire kleuren. Het verschil zien tussen zwart gebruiken om je schaduw te maken en wat er gebeurt wanneer je dit met de complementaire kleuren doet.

In de vierde les mag je mij uitdagen. Jij bepaalt wat we gaan doen, oftewel jij kiest een onderwerp waar je meer over wilt weten. Dit kan zijn een onderwerp natekenen wat je nog moeilijk vindt en tips over wil. Of een landschap, stilleven, huisdier noem maar op. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wil leren illustreren, dus tekening maken bij een recept, gedicht  of je eigen verhaal. Wil je toch nog meer verdieping in het kleuren en kleuren mengen? Kortom jij kiest in de laatste les datgene waar jij meer over wil weten.

De cursus kost €280,- dit is inclusief materiaal, maar je mag natuurlijk ook je eigen materiaal mee nemen en gebruiken als je deze hebt. Wil jij deze cursus volgen of heb je nog vragen neem dan contact met me op.

Coachings gesprek van ongeveer 1 uur

Ben jij bezig met het schrijven, illustreren en vormgeven van je eigen kinderboek? Laat je deze uitgeven door een uitgever, via uitgeven die werken met pod of doe je het zelf? Waar kan/moet je allemaal aan denken bij het zelf ontwikkelen van een boek? Door mijn ervaring kan ik je antwoord geven op al deze vragen. Even meedenken wat er nog meer mogelijk zou kunnen zijn met jouw project en een aanmoediging om je eigen pad te volgen.

Dat is wat je kan verwachten van dit coachings gesprek. Even samen sparren en nadenken over welke stappen je nu kunt zetten en wat je mogelijkheden zijn.

Hoe werkt het?

We maken samen een (video) bel afspraak, wat jij fijn vindt. Jij schrijft alvast al je vragen op, en door mijn antwoorden zul je in eerste instantie waarschijnlijk nog meer vragen krijgen. Deze beantwoord ik zo goed en duidelijk mogelijk, mocht ik iets niet weten dan kijken we samen naar hoe we erachten zouden kunnen komen.

Het coachings gesprek kost €40,-. Mocht je behoefte hebben aan meer begeleiding bij het ontwikkelen van je boek dan kunnen we daarvoor een vervolg afspraak maken. Zo krijg je begeleiding op maat passend bij jou wensen en behoeften. Zo help ik je ook graag bij het zelf illustreren van je boek. Vind je dat jou tekenvaardigheden nog niet goed genoeg zijn, dan help ik je om het te ontwikkelen totdat jij tevreden bent met je eigen gemaakte illustraties.

Tekenlessen op maat, (video) gesprekken voor tips en trucs om zo tot een boek te komen waar je trots op bent.

Want ik kan uit eigen ervaring zeggen er gaat niks boven het gevoel van trots over het zelf schrijven en illustreren van jou boek.

Workshops voor een gezellig middagje of avond uit met vriendinnen

Workshop handlettering

Workshops mag ik graag geven, zowel aan volwassenen als aan kinderen. We kunnen altijd samen kijken voor een passende datum.

De workshops die ik heb geschreven zijn:

Illustreren & handlettering

In deze workshop leer ik je op een makkelijke manier, simpele illustraties te tekenen. Ook wanneer je niet goed bent in tekenen kan je leren om leuke aanvullende tekeningen te maken voor in bijvoorbeeld je bullet journal, bij teksten of zonder tekst. Hoe je dat doet leer ik je in deze workshop.

illustreren

Wat ook aan bod komt is een stukje handlettering. Dit is  het tekenen van mooie lettertypes zodat je je tekst ook mooi kan weergeven als je dit wil. Je krijgt van mij twee letterbladen met verschillende, makkelijke lettertypes om te tekenen. Tips en trucs over handlettering en hoe je makkelijk een banner kan tekenenen.

In deze 2,5 uur durende workshop gaan we samen aan de slag met de basisvormen. Door deze vormen te gebruiken kan je elk voorwerp (na)tekenen wat je wil. Bloemen, servies, dieren, patronen en nog veel meer. Het klinkt misschien ingewikkeld maar dat valt echt mee. We lopen samen verschillende stappen door die ervoor zorgen dat je op een makkelijke manier tot een mooi ontwerp komt.  Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een informatie pakketje over illustreren en handletteren. Een mooi geïllustreerde bladzijde in bijvoorbeeld je bullet journal. En met veel inspiratie om thuis met nog meer plezier te gaan tekenen.

Krijtbord letteren

workshop

Krijtbord letteren moeilijk? Nee hoor, zolang je niet vies bent van stoffige handen en het leuk vind om een krijtbord te letteren komt het helemaal goed. Hou jij ook van die mooie quotes en gezegde op een krijtbord/krijtmuur in je woonkamer of keuken? Of heb je gewoon zin in een gezellige creatieve middag of avond met vriendinnen? Dan is deze workshop geschikt voor jou.

krijtbord letteren

Wat gaan we doen?

Tijdens deze 2 uur durende workshop ga je samen met mij aan de slag met krijtjes en een krijtbord. Je leert welke technieken je kunt toepassen met krijt,  hoe je een mooi ontwerp goed recht op je krijtbord krijgt. Hoe krijg je een scherpe punt aan je krijt en waarom zou je dat willen? Uitleg van verschillende lettertypes en versieringen komen ook aan bod. Aan het einde van de workshop heb je alle kennis op gedaan om zelf aan de slag te gaan met krijt, je krijgt een informatie pakketje mee met tips en trucs. Jammer dat je het krijtbord weer uit moet vegen? Ook daar geef ik je tips voor, om ze mooi op de foto te zetten.

Kinderworkshops (vanaf 7 jaar)

Eens in de zoveel tijd maak ik ook een workshop agenda.

Ik heb ook workshop boeken geschreven. Met deze workshop e-boeken kun je zelf thuis aan de slag in je eigen tempo en op je eigen tijd.

E-book handlettering €12,50

Workshop bloemen tekenen €15,-

 

Volgen wij elkaar al op Facebook, Instagram of Pinterest