Illustrator

Illustraties voor verschillende doeleinden

Wanneer mij gevraagd wordt wat ik doe voor een werk, antwoord ik natuurlijk met illustrator. De vervolgvraag is dan bijna altijd, ‘oh wat leuk!….Maar wat illustreer je dan?’ In deze blog ga ik het hebben wat mijn illustraties voor verschillende doeleinden hebben.

Ik maak de volgende illustraties:

  • Kinderboek illustraties;
  • Product illustraties;
  • Huizen
  • Persoonlijke illustraties;
  • Redactioneel illustreren.

Ik zal elk van deze illustraties voor verschillende doeleinden nog even kort uitleggen wat je ermee kan. Want op zich is de ‘vraag wat illustreer je dan?’ ook niet zo heel raar om te stellen. Er zijn zoveel verschillende doeleinden en dan zitten er binnen de verschillende illustraties ook nog weer andere mogelijkheden. Snap je me nog? Laat ik maar gewoon beginnen.

Kinderboek illustraties

5 redenen waarom je wel dat kinderboek moet maken

Je zou kunnen zeggen deze spreekt wel voor zich toch? Maar nee, want je hebt verschillende leeftijden waarvoor een boek geschreven is. Deze boeken hebben ook verschillende soorten illustraties nodig. Voor een prentenboek maak ik hele andere illustraties dan voor een kinderboek voor de leeftijd van een jaar of 7. Maar ook schoolboeken zijn eigenlijk kinderboeken. Deze zijn informatief en de illustraties hebben dan ook als doel om de tekst uit te leggen of te verduidelijken. Ja bij een kinderboek doe je dat ook, maar dan probeer ik toch meer een samenwerking te creëeren tussen de tekst en de illustraties. Kortom zo zie je maar dat er binnen een bepaald kader ook illustraties voor verschillende doeleinden zijn.

Product illustraties

poster kinderkamer maan muis

Ik heb een heleboel illustraties gemaakt voor mijn kaarten lijn en posters. Maar je kan eigenlijk alle producten voorzien van illustraties, om een boodschap over te brengen, een beker gewoon mooier te maken. Kleding is vaak voorzien van illustraties, tafelkleden enzovoorts. Product illustraties kan je ook gebruiken om reclame te maken, denk maar een sleutelhanger of pen die vaak gebruikt worden om weg te geven. Ik maak vooral illustraties voor producten zoals kaarten en posters, maar het lijkt me ook erg leuk om kleding en tassen te voorzien van illustraties.

Huizen

Deventer IJsselkade

Ik heb expres bij huizen geen illustraties erachter gezet, omdat ik vind dat ik huizen niet illustreer maar teken….hahaha. Ik weet ook niet waarom want wanneer ik voor iemand een bedrijfspand teken en deze wordt ook gebruikt om visite kaartjes te laten drukken kan je het best ook illustreren noemen. Nou, hoe dan ook, ik illustreer of teken huizen en gebouwen. Zo ben ik ooit begonnen met tekenen en is altijd een beetje bij me blijven hangen omdat ik het gewoon heel erg leuk vind om te doen. (de andere illustraties voor verschillende doeleinden trouwens ook hoor) Ik teken woonhuizen, trouwlocaties, bedrijfspanden eigenlijk elk gebouw of huis is mogelijk. Het doel hiervan is zoals gezegd of reclame voor een bedrijf of een mooie herinnering aan een trouwdag of huis waar je met veel plezier in hebt gewoond.

Persoonlijke illustraties

illustraties voor verschillende doeleinden

Deze heeft echt wel wat uitleg nodig wat ik hiermee bedoel denk ik. Persoonlijke illustraties voor verschillende doeleinden zoals een geboorte kaartje of ik heb eens een puzzel mogen illustreren die iemand cadeau ging geven aan zijn vriendin. Met allemaal mooie illustraties van verschillende plaatsen en herinneringen die ze samen hadden bezocht en meegemaakt. Ik kreeg laatst een combinatie van huizen met een persoonlijke illustratie, namelijk een tekening van het huis met daarop hun onlangs overleden hond. Ik heb mooi werk!

Redactioneel illustreren

illustraties voor verschillende doeleinden

Of eigenlijk moest deze redactionele illustraties heten hihihi, ik dacht, ik doe het even anders. Redactioneel illustreren wil zeggen dat je illustratie maakt voor tijdschriften en/of kranten. Nou heb ik geen ambitie om voor een krant te gaan illustreren, maar tijdschriften heb ik wel eens gedaan en is erg leuk om te doen. Ook binnen deze categorie hebben illustraties verschillende doeleinden, zo kan het een geschreven verhaal zijn die geïllustreerd moet worden. Of gewoon strooi illustraties (dat zijn kleine illustratie die door het hele tijdschrift terug komen) om het net even wat vrolijker te maken. Maar ook informatief bijvoorbeeld bij een recept of uitleg over hoe je iets kan doen of maken.

En dat is dit wat ik zoal illustreer, ik zou een spreekbeurt kunnen houden die een dag zou duren als ik alles zou willen vertellen over illustraties voor verschillende doeleinden. Dat doe ik maar niet. Volgens mij heb ik zo een goede kijk gegeven op wat ik illustreer en waar je dit voor zou kunnen gebruiken.

Ben jij op zoek naar een illustrator en vraag je je af of ik iets voor je kan betekenen? Stuur me een berichtje, dan kijken we er samen even naar.

Meer blogs die je misschien interessant zal vinden:

Wil jij op de hoogte blijven van ontwikkelingen en de nieuwste blogs zoals deze? Schrijf je dan in voor mijn ditjes&datjes, deze stuur ik ongeveer 4 keer per jaar. Een gezellig kletsverhaaltje over mijn bezigheden, tips en trucs, nieuwe producten en mijn nieuwste blogs.

Volgen wij elkaar al op Facebook of Instagram?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 12 =