Handlettering

De verleiding van handlettering

Je wandelt door de stad op zoek naar een leuk boek, jurkje of…… Noem maar op! Dan valt je oog ineens op je nieuwe hobby, want daar zie je het staan, materialen voor handlettering. ¬†Allemaal mooie boeken, honderd verschillende pennen, oefenboeken met sjablonen, potloodpakketjes, gummen, stiften en ga zo maar door. Je word helemaal hebberig, je hebt handlettering nog maar net ontdekt en denk dit heb ik echt nodig! Of toch niet?……

Wil jij weten of je echt al die spullen nodig hebt voor handlettering? Lees dan lekker door. Vind jij het heerlijk om jezelf te verwennen met nieuwe spulletjes voor handlettering, maak jij je niet druk om geld? Dan is deze blog minder geschikt voor jou. Maar misschien geef ik je wel nieuwe inzichten. Waardoor je geld over houdt voor die leuke schoenen ūüėČ

Ik word mij steeds meer bewust van verspilling,  dat is een van de redenen dat ik dit onderwerp aan snijd in mijn blog. Handlettering is helemaal hot, komt dat omdat het leuk is om te doen of komt het door de juiste marketing? Word er ingespeeld op het stimuleren van je creativiteit of het uitgeven van je geld? Ik ben van mening.  Dat vind ik echt heel jammer. (Hoewel het voor mijn workshop werkt als een tierelier) Dat de uitgevers en makers van handlettering boeken en materialen zijn los geslagen.

Je kan geen boekenwinkel binnenlopen of  je struikelt over allemaal leuke materialen. Materialen die je nodig hebt om te gaan handletteren. Ik betrap mezelf er ook op dat ik hebberig word. Al die leuke dingetjes die op een tafel zijn verzameld! Maar ik heb leuk nieuws, je hebt deze spullen helemaal niet nodig!

Tenzij je er heel gelukkig van word om het te kopen, maar dat is een heel ander verhaal. Dan moet je het ook gewoon lekker doen.

Materialen voor handlettering

Tijdens mijn workshops benoem elke keer dat handlettering leuk is omdat het voor iedereen is. Jong, oud, dame, heer, grote portemonnee of juist een kleinere, super creatief of  net wat minder, het maakt niet uit.

Nog leuker, er is wat mij betreft één regel en dat is, er zijn geen regels! Dit was voor mij de reden om in de wereld van handlettering te duiken.

Dus krijg je nu van mij een lijstje met wat je echt nodig hebt om te gaan handletteren:

– (Print) papier. (Wanneer je wat meer geoefend hebt kan je kaartjes gaan letteren. Deze heb in allerlei verschillende kleuren bij de Action)

– Potloden heb je vast al in huis (van school vroeger of ……) en een gum dan ook.

– Liniaal of geodriehoek

– Nu nog een fineliner en je kan aan de slag.

Echt waar?

Echt waar! Meer heb je eigenlijk niet nodig en dat maakt het juist zo leuk. Zeker in het begin wanneer je nog aan het kijken bent of je het √ľberhaupt leuk vindt om te doen. ¬†Het enige wat ik extra heb aangeschaft is een setje fineliners van Staedtler en een ronde liniaal.

Maar ik heb toch ook een boek nodig om het te leren hoor ik je denken. Ja dat kan , maar het gevaar daarvan is dat je het na gaat maken. Wanneer dat je doel is, heb je inderdaad een boek nodig. Maar ik ben ervan overtuigd dat je het leuker vindt om je eigen creaties te maken. Je eigen stijl te ontwikkelen en het hierdoor alleen maar leuker gaat vinden om het te doen.

Als je het lastig vind om te starten met handlettering dan is deze blog misschien wel een goed duwtje in de juiste richting.

Het valt mij steeds meer op wanneer ik kijk op instagram etc. Dat handlettering niet zo zeer meer het tekenen van letters is zoals het ooit toch echt begonnen is. Maar het is een soort subcategorie geworden in de kalligrafie. Ik vindt dit persoonlijk jammer en dus schrijf ik deze blog over het tekenen van letters oftewel handlettering.

Hoe doe je dat, hoe ga je na jaren lang letters te hebben geschreven ze ineens tekenen. Vooral waarom zou je dat doen? Als je antwoord wilt op deze vragen moet je vooral even verder lezen!

Je kan natuurlijk gewoon een mailtje sturen voor het plannen van je eigen workshop.

Volg jij mij al op Facebook?

Heb je mijn gratis ebook al gedownload? Met letterbladen om over te trekken, de 10 beste tips over handlettering op een rij en meer.

 

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0