Handlettering,  Teken- en schilder technieken

Creatieve doe inspiratie

Met deze blog wil ik je graag inspireren om lekker creatief bezig te gaan. In deze blog deel ik je tips over wat je kan doen voor jong, oud en samen.

Creatieve doe inspiratie speciaal voor jou samengesteld, na het lezen van deze blog heb je vast zin om iets te gaan doen! Dus wees gewaarschuwd ūüôā

Ik geef je tips over:

  • Waarom je creatief bezig zou moeten gaan?
  • Een workshop volgen maar dan thuis;
  • Kleuren;
  • Haken, dus haak jij ook aan?
  • Cadeautjes van mij aan jou.

Waarom je creatief bezig zou moeten gaan?

Creatief bezig zijn geeft veel gezondheids voordelen. Er bestaat niet voor niks creatieve therapie ;-), waarom en hoe het werkt kan ik je niet vertellen. Maar ik kan je wel uit eigen ervaring vertellen dat sinds ik elke dag bezig ben met tekenen en haken, ik een stuk gelukkiger ben geworden.

Ik las een leuke blog op deze website, creatief bezig zijn is het nieuwe mediteren, dat zegt al genoeg! Feit is dat het je bloeddruk verlaagt wanneer je creatief bezig bent. Je hoeft er niet goed in te zijn, alleen al ermee bezig zijn zorgt voor een leeg hoofd, ontspanning en is daarom stress verlagend. Stress daarentegen is heel ongezond voor je, dus daarom creatief bezig zijn. Op wat voor een manier dan ook. Doordat je jezelf af en toe versteld doet staan van je eigen kunnen geeft het ook nog eens meer zelfvertrouwen. Dus reden genoeg om gewoon deze creatieve doe inspiratie te gaan DOEN.

Een workshop volgen maar dan thuis

Iets nieuws leren geeft gegarandeerd je zelfvertrouwen een opkikker. Want je begint met iets nieuws dus alles wat je maakt is pure winst. Zo moet je het dan ook bekijken. Handlettering bijvoorbeeld is een heel laagdrempelig iets om te leren. Iedereen kan het leren, jij ook, je moet alleen even weten hoe. Dat laat ik je stap voor stap zien in mijn e-book workshop handlettering. Het enige wat jij ‘moet’ doen is de stappen volgen die ik voor je beschrijf in het boek. Wat overigens gewoon een PDF-bestand is dus hij is op verschillende apparaten te openen of je print hem uit en dan heb je gewoon een echt boek. Ook leuk om cadeau te geven trouwens…..

Wil jij een nieuwe creatieve hobby beginnen dan zou ik beginnen met handlettering. Je kan er van alles mee, kaarten maken, gebruiken in een agenda of bullet journal, of gewoon lekker verschillende quotes handletteren omdat het zo leuk is.  Krijtbord letteren is de volgende stap.

Krijtbord letteren is ook heel erg leuk om te doen, en misschien nog wel makkelijker dat handlettering op papier. Krijt kan je namelijk weer uitvegen en dan opnieuw beginnen. Het vergt wel wat meer oefening omdat je het niet zo makkelijk aan tafel kan doen. Maar hé, verleg je grenzen, is goed voor je zelfvertrouwen ;-). Ook hier heb ik een e-book over geschreven namelijk krijtbord letteren, een uitgeschreven workshop die je alleen of samen met vrienden kan doen. Van het maken van een krijtbord tot het fotograferen van je krijtbord als hij klaar is, alles staat er stap voor stap in.

creatieve doe inspiratie

Nog een e-book workshop die ik voor je heb gaat over tekenen en wel het tekenen van bloemen. Ook hier leg ik je stap voor stap uit wat je ‘moet’ doen om het resultaat te krijgen zoals het voorbeeld. Ik heb er heel veel begeleidende foto’s bij gedaan om het proces goed te illustreren. Waarschijnlijk heb je al wel een tekenpotlood en wit papier in huis. Je kan zo met de workshop bloemen tekenen aan de slag gaan om te leren hoe je op een makkelijke (want ik hou van makkelijk) manier bloemen kan tekenen.

Een combinatie van tekenen en handlettering is ook leuk en mag ik graag toepassen op mijn producten. Als jij wil leren hoe je tekeningen en handlettering kan combineren met elkaar dan volg je de workshop illustreren en handlettering. Geen excuses meer dat je geen tijd hebt voor een workshop want deze kan je doen wanneer het jou uitkomt en met wie het jou uitkomt :-).

Kleuren

In deze creatieve doe inspiratie, zal kleuren natuurlijk niet ontbreken aangezien ik van kleuren mijn baan heb gemaakt. Er is niks waar je zo zen van wordt als kleuren. Dus ga lekker kleuren, teken je eigen kleurplaat met behulp van bovenstaande workshops of zonder, maar kleur.

Of gebruik een van mijn kleurplaten. Ik heb met het schrijven van Draakje Draakestijn steeds meer producten eromheen ontwikkeld. Zo ook een samenkleurboek, deze heeft elke keer twee dezelfde afbeeldingen maar zijn toch duidelijk anders. De één is namelijk voor een volwassen uitdaging en de ander voor kind, maar je kan zo wel lekker samen bezig zijn met hetzelfde. Ook dit is een PDF-bestand welke je zelf uit kan printen en daarna gelijk aan het kleuren kan gaan.

creatieve doe inspiratie

Ik heb ook nog wat leerzame informatieve ¬†blog’s voor je die ik heb geschreven over kleuren.

Haken, dus haak je aan?

creatieve doe inspiratie

Zoals hierboven beschreven heb ik voor mijn kinderboek met Draakje een heleboel andere creatieve doe inspiratie gekregen voor leuke producten. Ik heb de 4 figuren die in het boek de hoofdrol spelen gehaakt en er een patroon van geschreven. Deze is meerdere keren door anderen getest en werd als een leuk haakproject ervaren. Je bent er niet te lang mee bezig, tenzij je net leert haken natuurlijk. Creatief bezig zijn wil niet zeggen alleen maar tekenen, schilderen of boetseren. Met haken verwerk je onbewust zoveel indrukken en informatie dat je je na het haken zeker weten meer ontspannen voelt. Doordat je bepaalde steken meerdere keren herhaald is het ook een soort van mediteren.

Ga dus lekker haken met deze patronen die ik voor je gemaakt heb.

Cadeautjes van mij aan jou

illustrator Anke

Ik mag graag cadeautjes geven. Dus alsjeblief alle gratis producten die ik voor je heb op √©√©n pagina. Ik kreeg laatst de vraag waarom geef je zoveel gratis weg. Ik ben daar toen over gaan ¬†nadenken……..Het antwoord is heel simpel, waarom niet? Gewoon omdat ik het kan en ik graag wil inspireren. Dat kan niet beter dan door kleurplaten en gratis e-books weg te geven.

Mijn bedrijfs (levens) motto is niet voor niks, ‘een betere samenleving begint bij wat je geeft’….Dus alsjeblieft ūüôā en veel plezier ermee.

Gratis downloads

Voor meer creatieve doe inspiratie en teken- en kleurtips kun je je inschrijven voor mijn Ditjes&Datjes. Een gezellig kletsverhaaltje over waar ik zoals mee bezig ben, teken tips en als eerste op de hoogte van mijn nieuwste producten. Ik verstuur deze ongeveer 4 keer per jaar.

 

Volgen wij elkaar al op Facebook of Instagram?

Share This:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0