Coaching,  Illustrator,  kinderboek uitgeven

5 redenen waarom je WEL dat kinderboek moet maken

Twijfel jij of je met dat mooie verhaal wat in je hoofd zit of al op papier staat, of je daar meer mee moet doen? Lees deze blog en je twijfel is weg, ik geef je 5 redenen waarom je wel dat kinderboek moet maken.

De 5 redenen waarom je WEL dat kinderboek moet maken zijn:

  • Het verhaal zit met een reden in je hoofd, dat geloof ik echt;
  • De onzekerheid is niet echt;
  • Zeker weten!
  • Magische ontdekking;
  • Nog steeds twijfel? Gewoon doen.

5 redenen waarom je wel dat kinderboek moet maken

Deze onderwerpen ga ik beschrijven vanuit mijn eigen ervaringen en inmiddels de ervaringen van vele anderen. Waarom hoor ik je denken? Omdat ik iedereen graag wil aanzetten tot het volgen van hun passie en dromen. Dat is het mooiste wat je kan doen. En omdat ik natuurlijk hoop dat ik dan je boek mag illustreren, maar dat is helemaal aan jou of je dat door mij wil laten doen. Ik wil je hier alleen maar 5 redenen geven waarom je wel dat kinderboek moet maken.

Het verhaal zit met een reden in je hoofd, dat geloof ik echt

Ik vertel vanuit mijn eigen ervaring en dat is Draakje Draakestijn. Mijn draakje (eigenlijk ben ik het zelf denk ik :-)) die me zoveel geleerd heeft dat ik nu een compleet ander mens ben geworden. Hij heeft me zelfvertrouwen gegeven, maar ook lef en ik heb dingen gedaan die ik nooit had gedacht te durven doen. Nu achteraf ben ik zo trots dat ik dat allemaal wel heb gedaan. Bovendien mag en kan ik nu anderen inspireren om ook hun dromen te gaan waar maken….

Ik zal in het kort even vertellen waar Draakje Draakestijn over gaat en wie het is. Draakje is een draak die wordt gevonden door twee heksen, die in de basis super lief zijn maar eigenlijk zichzelf te rol hebben gegeven om stoer en eng te zijn want….Dat is wat heksen zijn toch? Gemeen. Draken zijn ook gevaarlijk dus zal deze draak goed bij ze passen, zo denken ze. Maar Draakje worstelt met het feit dat hij een hele goede draak is, sociaal, lief, aardig allemaal dingen die zijn heksen tantes en anderen niet vinden passen bij een draak.

In het eerste boek leert hij zichzelf te accepteren zoals hij is (zoals ik gaandeweg mezelf begin te accepteren zoals ik ben :-)) En hij wordt daar trots op en helpt andere vriendjes inclusief zijn heksen tantes ook om zichzelf meer te accepteren. Allemaal geschreven op kind niveau met humor, passie en gewoon een leuk verhaaltje voor het slapen gaan. (uitgegeven via Boekscout)

Het tweede deel is ook een deel van mij….Kan ook niet anders (daarom is het zo spannend om er echt een boek van te gaan maken) In dit boek, blijkt dat Draakje toch meer op zijn heksen tantes lijkt dan hij wil toegeven. Hij komt er namelijk achter dat hij kan toveren, gaat hij kiezen om met zijn talent de wereld mooier te maken of grijpt hij zijn kans en misbruikt hij zijn krachten. Spoiler alert….Hij gebruikt zijn talent om anderen te helpen en krijgt er daardoor zelf een nieuw vriendje bij. (uitgegeven in eigen beheer)

Dit is heel kort de verhalen die in mij zaten en echt (zo weet ik nu) verteld moesten worden, al was het maar alleen voor mezelf. Zoals ik al zei het schrijven, maken en uitgeven hebben mij totaal verandert als persoon. Zo ben ik nu schrijver, illustrator en coach……Allemaal door Draakje Draakestijn. Inmiddels hebben al heel veel kinderen en volwassenen mijn Draakje verhalen gelezen, ook zij zullen er een stukje van mee nemen en zo is het voor anderen ook belangrijk dat je jouw verhaal de wereld in stuurt.

Dus wat heeft jou verhaal je te vertellen of is hij juist voor anderen? Wat het ook is, het zit met een reden in je hoofd en moet verteld worden. Ook al weet je nu nog niet waarom, of wat de meerwaarde is. Dat komt later wel, of niet en dan heb je gewoon een super leuke herinnering om mee te nemen.

5 redenen waarom je dat kinderboek wel moet maken

De onzekerheid is niet echt

En weer hoor ik je denken YEA, right…..!! Jij hebt misschien veel zelfvertrouwen, maar ik heb dat niet.

Misschien heb ik inmiddels meer zelfvertrouwen dan dat jij hebt. Maar dan komt dat doordat ik (tegen de onzekerheid in) toch dingen doe die ik heel spannend vind. Zoals bijvoorbeeld deze blog schrijven, ik vraag me voortdurend af of ik niet te veel schrijf. Wat zullen mensen wel niet denken dat ik dit allemaal schrijf en nog op internet ga zetten ook. Maar dat zijn gedachten, mijn gevoel zegt dat ik dit schrijven moet omdat er maar 1 persoon hoeft te zijn die dit leest en daardoor zijn/haar droom ook gaat volgen. Tegen de onzekerheid in.

Ik weet inmiddels uit ervaring dat die onzekerheid weer weg gaat wanneer je toch dat doet wat je onzeker maakt. Hierdoor merk je dat de wereld gewoon blijft draaien als jij die onzekerheid negeert en gewoon doet wat jou gelukkig maakt. Elke keer wordt die onzekerheid een beetje minder en je zelfvertrouwen daarentegen groeit. Dat is altijd goed toch?!

Zeker weten!

Ik heb heel vaak gezegd, ik wacht nog even want ik moet hier nog wat verbeteren. Wanneer ik zeker weet dat ik het moet doen, dan doe ik het. Allemaal uitstel gedrag….Het is nog steeds je onzekerheid die je laat twijfelen, je hoeft het niet zeker te weten. Het hoeft ook niet perfect te zijn, als het maar van jou is. Als jij er maar trots, blij of vrolijk van wordt. Dan straal je dat uit en wordt een ander dat vanzelf ook en zo kunnen we elkaar aan steken. Hoe mooi is dat!

Dus wacht alsjeblieft niet tot je het zeker weet, doe het gewoon. Met overgave en plezier, vallen en opstaan. Gewoon omdat het kan en mag.

Magische ontdekking

Geloof jij in magie? Ik deed dat nooit, inmiddels wel. Droom groot, want je weet maar nooit misschien komen ze wel uit. En ik heb ik inmiddels mogen ervaren dat dromen echt uitkomen. Twee eigen kinderboeken, inmiddels veel andere kinderboeken met mijn naam als illustrator erop, eigen producten die hier in Deventer verkocht worden, mijn eigen webwinkel, coach zijn voor anderen en nog zoveel meer wat ik niet eens gedroomd heb. Maar zo blij mee ben, dat ik dat mag en kan doen.

Draakje Draakestijn

Nog steeds twijfel? Gewoon doen

Dan komt de laatste stap….Ga je het doen of niet? Dat is helemaal aan jou, durf je te springen? Of toch nog niet? Alle stemmen die zeggen, ja maar wat als…? Een hele mooie quote vind ik : Je hoofd zegt, maar wat als ik val? Je hart zegt, maar wat als je kan vliegen?

Geloof in jezelf dat je zal vliegen, en misschien niet in een keer. Maar dan de volgende keer of die keer erop, neem zoveel tijd als je nodig hebt. Maar blijf proberen.Ik heb het inmiddels vaak door gemaakt en zal het nog vele malen door maken, want dat is hoe het werkt. Het komt elke keer gewoon weer terug, maar het wordt steeds makkelijker om te zeggen. Ik ga het gewoon doen! Jij kan dat!

Dit zijn 5 redenen waarom je wel dat kinderboek moet maken, er zijn er nog veel meer natuurlijk! Ben jij op zoek naar een illustrator voor jou kinderboek, of een coach om je te helpen de onzekerheid en twijfels te overwinnen. Te gaan voor je dromen en dat kinderboek echt te maken?

Wil jij op de hoogte blijven van ontwikkelingen en de nieuwste blogs zoals deze? Schrijf je dan in voor mijn ditjes&datjes, deze stuur ik ongeveer 4 keer per jaar. Een gezellig kletsverhaaltje over mijn bezigheden, tips en trucs, nieuwe producten en mijn nieuwste blogs.

Draakje Draakestijn en zijn toverkunsten

Draakje Draakestijn boeken

Deze mooie boeken zijn te bestellen in mijn webwinkel 

Volgen wij elkaar al op Facebook?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *